Ovaj vebsajt koristi metode prikupljanja podataka, koje su opisane u Pravilima kolačića. Da biste saznali koje vrste kolačića naš vebsajt koristi, molimo Vas da pogledate Prilog tog dokumenta. Molimo Vas da nastavite da koristite naš vebsajt ako se slažete sa upotrebom kolačića. Više..

Moje IBC putovanje: Život nakon dijagnoze IBC-a

O oboljenju
Kronova bolest (KB) je imuno-posredovano zapaljensko oboljenje u kom neodgovarajući odgovor imunog sistema pogađa gastrointestinalni (GI) trakt i tako dovodi do hronične upale creva. Kronova bolest i ulcerozni kolitis se zajedno nazivaju hroničnim inflamatornim bolestima creva (IBC). Inflamantorne bolesti creva mogu ozbiljno da utiču na kvalitet života pacijenta i mogu predstavljati veliko finansijsko opterećenje.
Lečenje
Kronova bolest je hronično doživotno oboljenje. Može se lečiti, ali se ne može izlečiti. To znači da ova bolest zahteva trajno lečenje sa ciljem postizanja potpunog i dugotrajnog zaceljenja sluzokože creva jer je to jedini način da se spreči trajno oštećenje digestivnog trakta.
Podrška
Što bolje razumete svoje oboljenje, bolje ćete moći da kontrolišete njegov tok i lečenje. Što imate više informacija, imaćete bolje šanse da preuzmete aktivnu ulogu u vašoj bolesti i da se pripremite za pregled i konsultacije sa vašim lekarom.